Ortağı olduğumuz Gençlik Çalışmaları Akademisi çalışmalarına başlıyor!

Toy Gençlik Derneği Gururla Sunar
Gençlik Çalışmaları Akademisi

Sabancı Vakfı‘nın desteği ile Toy Gençlik Derneğinin koordinatörlüğü ve Çanakkale Koza Gençlik DerneğiGap Gençlik Derneği , Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği / Y-Peer Türkiye ve Youthsem ortaklığıyla “Gençlik Çalışmaları Akademisi” ni hayata geçirecek olmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz.

Gençlik çalışanı olmak isteyen 18-30 yaş arası 24 gencin katılabileceği akademide amacımız katılımcılarımızın gençlik çalışmaları alanındaki yeterliliklerini arttırmak.

Peki nasıl?

Yapacağımız açık çağrı sonucunda, şehir kısıtlaması olmadan seçeceğimiz katılımcılardan eğitimlere tam ve devamlı katılımlarını teyit etmelerini isteyeceğiz. Seçilmiş 24 kişiyi, 1 sene içerisinde 4 kez Eskişehir’de yapacağımız eğitimlerde misafir edeceğiz. 14 başlığı içeren bu dört eğitim programında katılımcıların gençlik çalışmaları alanında kendilerini deneyimlemelerini sağlayacağız. Sadece biz ve ortaklarımız değil Türkiye’de gençlik çalışmaları alanında deneyim sahibi eğitmenler de bizimle beraber olacak.

“Akademi fikri de nereden çıktı?” diye sorabilirsin. Bu eğitimler aslında Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından daha yoğun ve kısa bir programla 2 kez gerçekleştirilmişti. Toy Gençlik Derneği de bu eğitimlerden sonra ortaya çıktı ve geçmişte gerçekleştirilen eğitimleri hazırlayan ve yürüten ekibin üyelerinin bir kısmı tarafından kuruldu. Toy’un logosunda da göreceğiniz gibi bir döngü içerisindeyiz ve başladığımız noktadan hareket ederek hep beraber gelişmeye ve zenginleşmeye çalışıyoruz.

Sen de bu bilgileri okuduktan sonra heyecanımızı paylaşıyorsan eğer, hemen başvuru ve eğitim tarihlerimizden bahsedelim.
Eğitimler için başvuru başlangıç tarihi 22 Temmuz 2019 Pazartesi
1. Eğitim 11 – 15 Eylül 2019
– Neden Sivil Toplum ?
– Haklar ve Sivil Toplum İlişkisi
– Türkiye’de Gençlik
– Gönüllülük

2. Eğitim 22 – 26 Ocak 2020
– Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi
– Kaynak Geliştirme
– Savunuculuk – Lobicilik

3. Eğitim 26 Nisan – 03 Mayıs 2020
– İnsan Hakları
– Dahil Etme – Katılım
– Toplumsal Cinsiyet

4. Eğitim 09 – 13 Haziran 2020
– İletişim
– Görselleştirme
– Zaman Yönetimi
– Yaygın Eğitim

Eğitimlerimizin sonunda bir konferans yapacağız. Tüm katılımcılarımızın da yer alacağı konferansımızın tarihleri 13 – 14 Haziran 2020.
Eğitimlerin sonrasında eğitimi verdik nasıl olsa diye katılımcılarımızın peşini bırakmayı düşünmüyoruz. Eğitimler bittikten sonra bu alanda çalışmalarına devam edecek gençlere mentorluk desteği vermeyi planlıyoruz. Hedef en az 1 yıl.

Eğitim… Eğitim… Eğitim… Sadece eğitimle mi yetineceğiz? Tabii ki hayır! Gençlik çalışanı olmak isteyen gençlerle bu eğitimleri yürütürken; alandaki mevcut gençlik çalışanlarını da rahat bırakmayı düşünmüyoruz. Projemizin bir başka ayağı da gençlik çalışmaları alanında ülkemizdeki mevcut eksiklikleri, gençlik çalışanlarının fikirlerini, sahadaki deneyimlerini de istatistiksel veriler haline getirmek.

Bunun için de ülkemizin 6 farklı bölgesinde 6 odak grup toplantısı düzenleyeceğiz. Her toplantımıza o bölgede gençlik çalışmaları yürüten 8 farklı kurum temsilcisini davet edip bu alan hakkında da bir analiz çıkartmak istiyoruz.
Biraz detaylara boğduk, farkındayız ama dedik ya heyecanlıyız. Kim bilir sen de bizim heyecanımızı sosyal medyada, eğitimlerde veya odak grup toplantılarında paylaşırsın.