Aktif Tırtıllar

Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nin 2010 yılından bu yana devam ettirdiği ve yüzlerce çocuğun, gönüllünün hayatına dokunduğu “Aktif Tırtıllar” projesi, aynı zamanda Derneğimizin ilk yerel çalışmasıdır.

Aktif Tırtıllar aslında özel bir dönemi ve hedef kitleyi ima ediyor. Çocukluk – GENÇLİK – Olgunluk yıllarını temsil eden tırtıl – KOZA – kelebek üçlemesinde hedefimiz; Fevzipaşa Mahallesinde yoğun olarak ikamet eden Roman çocuklarına yönelik bir sosyal, kültürel ve eğitsel gelişimlerine katkı sağlamaktır.

2011 yılında ilk olarak Fevzipaşa mahallesinde başlayan eğitimlerimiz; bugün İsmetpaşa Mahallesi de eklenerek 2 farklı mahallede 52 ekonomik dezavantajlı çocuğa yönelik Cumartesi – Pazar günleri yürütülmektedir.

Proje kapsamında 7-13 yaş aralığındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar; görev alan gençler tarafından hazırlanmakta ve yürütülmektedir.

Haftalık olarak gerçekleştirilen planlama toplantılarında, gönüllü gençler; yapılacak çalışmaları kararlaştırmakta, görev bölümü yapmakta ve raporlama faaliyetlerinde görev almaktadır. Yerel kaynaklar ve destekçilerle yürütülen çalışmalar; resim, seramik, tiyatro, dans, dil eğitimi gibi alanlarda çeşitlilik göstermektedir.