Sinema Kulübünden Kadınlar Gününe Özel Film

Her cuma birlikte film izlemek, gülmek, paylaşmak, sohbet etmek ister misiniz? Çanakkale Koza Gençlik Derneği Sinema Kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel “Kadın Temalı” bir film izleyecek.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği ofisinin bulunduğu Yalı Hanı’nda gerçekleştirilen “Koza Sinema Kulübü” her cuma saat 18:30’da ücretsiz bir şekilde düzenlenmektedir.

Bu hafta (9 Mart) izlenecek filmimiz;
Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla izleyeceğimiz Diren! Suffragette.

Vizyon Tarihi: 15 Ocak 2016
Yapımı : 2015 – İngiltere
Tür : Dram
Süre: 106 Dak.
Yönetmen : SarahGavron
Oyuncular : CareyMulligan, Helena Bonham Carter, MerylStreep, Ben Whishaw, BrendanGleeson
Senaryo : Abi Morgan
Yapımcı : AlisonOwen, FayeWard
Diğer Adı : Direne Direne!

Diren! Film Konusu

Çocukluk yıllarından beri çamaşırcı olarak çalışan MaudWatts (CareyMulligan), birtakım tesadüfler sonucunda kadınların oy verme hakkıyla ilgili mücadele eden süfrajetlere katılır ve seçme hakkı için mücadele etmeye başlar. Bu durum kendi eşi ve etrafındaki ataerkil toplum tarafından hiç hoş karşılanmasa da Emmeline Pankhurst (MerylStreep) gibi öncü figürlerin yönlendirmesiyle Maud ve etrafındaki mücadele arkadaşları barışçıl çözüm yollarından seslerini duyurmak için daha saldırgan eylemlere geçmeye karar verirler.

Not 1: Filmlerimiz sinema kulübümüz tarafından facebook’ta oluşturulan grupta oylamaya sunulmaktadır. Sizler de izlemek veya izlettirmek istediğiniz filmler için etkinliğimize katılarak arkadaşlarımıza gruba dahil olmak istediğinizi söyleyebilirsiniz.
Not 2: Lütfen filmden 15 dakika önce salonda yerinizi alınız.