Koza Felsefe Okulu: “Sokrates’in Son Sözü”

Her ay farklı konular ve konuklarla gerçekleştirilen Koza Felsefe Okulu buluşmalarında, Felsefe üzerine hem eğitici bilgiler almak hem de keyifli sohbetler etmek için sizleri Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nin Felsefe Okuluna bekleriz.

“Sokrates’in Son Sözü” konulu 4. etkinliğimizin konuşmacısı Prof. Dr. Nazile Kalaycı olacaktır.

Sizleri 09.03.2019 tarihinde, saat 14.00’da Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde gerçekleştireceğimiz buluşmamıza davet ediyoruz.

Prof. Dr. Nazile KALAYCI Kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. Yüksek lisans tezinde (H.Ü. 2001) Nietzsche’nin trajik kültür üzerine düşüncelerini ele almış, doktora tezinde (H.Ü. 2007) Aristoteles, Marx ve Habermas’ın kamusallık kavramına dair düşüncelerini günümüz sorunlarıyla ilgisi açısından tartışmıştır; doktora eğitimi sırasında Saarland Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak bulunmuştur (2006). Makalelerini Felsefe Logos, Cogito, e-skop, Doğu Batı gibi dergilerde yayımlayan Kalaycı, eski Yunanca ve Almancadan çeviriler yapmaktadır. Halen Hacettepe Üniversitesi’nde eskiçağ felsefesi, ortaçağ felsefesi, siyaset felsefesi, feminizm alanlarında dersler vermekte, son yıllarda yaptığı çalışmalarda klasik tragedyaları güncel sorunlar bağlamında ele alarak arkaik olanın şimdi’deki izlerini sürmektedir.