Gönüllümüz Halil Yunanistan’dan Döndü!

Selamlar ben Halil. Yıllardır Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nin etkinliklerinde, atölyelerinde ve eğitimlerinde yer almaktayım. Yaklaşık 6 aydır ESC kapsamında Yunanistan’da gönüllülük yapmaktaydım ve her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu projenin de sonuna gelip maalesef evime döndüm. Hopeland adı verilen bir eko köyde sürdürülebilirlik, permakültür ve ekolojik yaşam üzerine çalışmalar yaptım. Hayatımın önemli bir bölümünde olduğu gibi Çanakkale Koza Gençlik Derneği, gönderici kuruluşum olarak orada beni yalnız bırakmadı. Hopeland’den biraz bahsedecek olursam eğer; şehirden uzak, zeytinliklerle kaplı, sürekli Erasmus+ projelerinin yapıldığı dolayısıyla gelen gidenin hiç eksik olmadığı, doğayla iç içe yaşanılan bir yer. Doğal yaşamı romantize etmeden tüm gerçekliğiyle tecrübe ettiğim bir yer oldu. Sürekli gelişen, değişen bu güzel yere her gelenin bir iz bırakmak gibi bir görevi vardı ben de bir film ve bir mini belgesel bıraktım. Belgeselin linkini aşağıya bırakıyorum filmi de remasterladıktan sonra konuşuruz.