Koza Sinema Kulübü | 77. Gösterim

Koza Sinema Kulübüyle birlikte film izlemek, gülmek, paylaşmak, sohbet etmek istemez misin?

#KozaSinemaKulübü

Çanakkale Koza Gençlik Derneği Sinema Kulübü 17 Şubat 2022 Perşembe akşamı Mahal’de ücretsiz bir şekilde film izliyor.

📆Tarih: 17.02.2022
📍 Yer: Mahal (Fevzipaşa Mahallesi Çay Kenarı Sokak No:147, 17100 Çanakkale/Türkiye)
⏰Saat: 18:00

Etkinliğimize ÇOMÜ Sinema Ana Bilim Dalında akademisyen Doç. Dr. Tuğba Elmacı konuşmacı olarak katılacaktır.

Yönetmen: Alfred Hitchcock
Ülke: ABD
Yıl: 1940
Konu: Yeni evlenmiş ve kocasına çok aşık olan genç bir kadın, kocasının malikanesine taşındıktan sonra evin ilk hanımının kendisi olmadığını öğrenerek büyük hayal kırıklığı yaşar. Kocasının ilk eşi olan Rebecca gizemli bir şekilde ölmüştür fakat her nasılsa ev hala Rebecca’nın hakimiyetinde gibidir. Öyle ki evin çalışanları bile kendisini evin hanımı gibi görmez. Genç kadın Rebecca’yı evden ve kocasının zihninden silerek kendini kabullendirmeye çalışsa da pek başarılı olamayacaktır. İngiliz yazar Daphne Du Maurier’in 1938 tarihli gotik romanı Rebecca’dan sinemaya uyarlanan ve En İyi Film ile En İyi Sinematografi dallarında Oscar ödülü kazanan psikolojik bir film olan Rebecca’yı Alfred Hitchcock yönetmiştir.

#KozaSinemaKulübü #ÇanakkaleKozaGençlikDerneği #GençlikBuradaYaSen