Koza Gönüllüleri Macaristan’da!

Çanakkale Koza Gençlik Derneği olarak 20 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında Macaristan’ın Pecs şehrinde Ökograf Egyesület tarafından organize edilen Zero Waste and Slow Techniques isimli gençlik değişimi projesine katıldık.

Proje süresince, iklim krizi, küresel ısınma gibi konular üzerine konuşup bu konuda bireysel olarak neler yapabileceğimiz üzerine tartıştık. Ayrıca proje süresince, farklı atölyelerde, farklı materyalllerin geri dönüşümü ve tekrar kullanımı üzerine çalışmalar yaptık. Örneğin teksil atölyesinde eski giysilerden ip yapıp sonrasında o iplerden çanta ördük ya da eski kumaşlardan bez çantalar diktik. Plastik atölyesinde ambalaj attıklarından değişik aksesuarlar yaptık. Kağıt atölyesinde, eski kağıtlardan defterler diktik. Grafik atölyesinde eski kitaplardan kestiğimiz fotoğraflardan poster tasarladık. Proje süresince ayrıca bir gün Hassagy köyüne gidip hem Macar kültürünü tanıma fırsatı bulduk hem de orada düzenlediğimiz kültür gecesi sayesinde projenin diğer ortakları olan İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Romanya kültürlerini tanıdık. Aynı zamanda kendi kültürümüzü tüm katılımcılarla paylaştık. Boş zamanlarımızda Pecs’i keşfedip güzel arkadaşlık ilişkileri geçirdik. Bu yüzden hem Çanakkale Koza Gençlik Derneği’ne hem de Ökograf Egysület’e teşekkürlerimizi iletiriz.

Cemre İnce, Fatih Gözel, Feyza Çankaya, Melisa Şahan, Beren Tüney, Bengisu Rana Özbek

#ÇanakkaleKozaGençlikDerneği #Koza #GençlikBuradaYaSen #Çanakkale #ErasmusPlus