Koza Felsefe Okulu Başladı

KOZA FELSEFE OKULU BAŞLADI…

Çanakkale Koza Gençlik Derneği sekiz yıldır gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla hem yerelde hem de ulusal alanda farkını ortaya koymaya devam ediyor. Kuruluş tarihi itibariyle devam eden eğitim ve atölye çalışmalarına yeni çalışmalar ekleyerek gençlerin gelişimlerine kişisel, sosyal ve profesyonel anlamda katkı sağlamayı amaçlayan Çanakkale Koza Gençlik Derneği “Çanakkale Koza Felsefe Okulu” ile bir ilke daha imza attı.

17 Kasım 2018 tarihinde Çanakkale Belediye Çalışanları Eğitim ve Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Koza Felsefe Okulunun ilk konuğu Prof. Dr. Örsan K. ÖYMEN oldu. Felsefe Nedir? Neden Önemlidir? Sorularını cevaplayan Öymen “Felsefe sözcüğü Antik Yunanca kökenlidir. Bu sözcük Antik Yunanca’daki “Fileo-sofia” teriminden türemiştir. Anlamı bilgelik sevgisidir ama herhangi bir bilgelik sevgisi değildir. Öymen konuşmasında; Felsefeyi tetikleyen unsurlara değinirken, hem Dünya da hem de Türkiye’de felsefe adı altında birçok farklı çalışmalar yapıldığından da bahsetti.
Yoğun katılım ve ilginin olduğu eğitim seminerine soru ve cevap bölümüyle devam edildi. Katılımcılar felsefenin insani bir ihtiyaç olduğuna değinirken, disiplinli düşünmeyi, neyin nasıl, niçin değerlendirilebileceği konusunda sistemli çalışmayı ve araştırma yollarını gösterdiğini belirttiler.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği adına, kentimize ve derneğimize bilgi ve deneyimlerini aktararak katmış olduğu değer ve emekleri için Prof. Dr. K. ÖYMEN’e teşekkür hediyelerimizi Yönetim Kurulu Başkanı tarafından takdim edilerek program sonlandırıldı.

Siz de bu çalışmalarımızdan haberdar olmak ve her ay yapacağımız Felsefe Okulu etkinliklerimize katılmak istiyorsanız Çanakkale Koza Gençlik Derneğini sosyal medya hesapları üzerinden takibe alabilirsiniz.