KİHEP: Ekonomik Haklar Semineri

Bir şiddet türü olarak ekonomik şiddet, kadınlarının ekonomik haklarını elde etmeleri ve bu hakları kullanmalarının önünde çok ciddi bir engel oluşturmaktadır. Bu seminerimizde bu engel ve sorunların ne olduğuna ilişkin bilgilerin yanı sıra aynı zamanda bu alanda kadınların sahip olduğu yasal hakları nasıl kullanabileceklerine ilişkin bilgiler de aktaracağız. Katılımcı yöntemler kullanılarak söyleşi tarzında gerçekleştireceğimiz seminerin en fazla 3 saat sürmesi planlanmaktadır.

– Çalışma hayatı
– Eğitim ve meslek edinme
– Emeğin karşılığı olarak ücret
– Sigorta ve emeklilik