Barış İçin Pedalla | Dünya Barış Bildirgesi’nin 6. Yılı Anma Etkinlikleri

Dünya Barış Bildirgesinin 6. Yılı anma etkinlikleri kapsamında 25 Mayıs 2019 tarihinde Güney Kore Seul’da ve aynı zamanda dünya genelinde diğer şehirlerde düzenlenecektir.

25 Mayıs 2013 tarihinde 30,000 genç ile duyurulan Dünya Barış Bildirgesi etkinliği Kore Seul’da Barış Kapısı‘nda (Peace Gate) sunuldu ve Barış Yürüyüşü de aynı gün ve aynı mekanda yer aldı. Etkinlik her 25 Mayıs’ta IPYG (International Peace Youth Group) tarafından ve bu işlerle sorumlu topluluklarda dünya barışını arzulayan dünya çapındaki gençlerden oluşan HWPL (Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light) ile düzenlenen bir yıllık barış hareketidir.

Etkinlik Tarihçesi
2013 Dünya Barış Bildirgesi Yayımlandı.
Güney Kore

2014 Dünya Barış Bildirgesinin 1. Yılı
Busan’daki BM mezarlığı, Kore, New York, Berlin

2015 Dünya Barış Bildirgesinin 2. Yılı
23 ülkede 75 şehir

2016-2017 Dünya Barış Bildirgesinin 3 ve 4. Yılı
40 ülkede 100 şehir

2018 Dünya Barış Bildirgesinin 5. Yılı
50 Ülkede 100’ün üzerinde şehir

“Barış Mektubu Kampanyası”nın şu anki durumu:
Şu an dünya genelindeki gençler Dünya Barış Bildirgesi’ni ve Savaşları Durdurma’yı (DPCW) Barış Mektubu Kampanyası ile destekliyor ve savunuyor. Ve bu yıl 14 Mart’ta barış mektupları 193 BM ülke başkanlarına ulaştırıldı.
Bu kampanyanın gücü şu gerçekte yatıyor: Bu sadece hükumetlerin ya da liderlerin ilgilendiği bir konu değil, aynı zamanda sosyal farklılık gözetmeksizin herkesi kapsıyor, bu yüzden herkes bu harekete katılmalıdır.
Özet: DPCW yi yasal bir düzene getirebilmek için devlet liderlerinin destekleri ve farkındalık uyandırmaları önemlidir. Bu bağlamda IPYG devlet liderlerine ve hükumet memurlarına gençlik ve sivil topluk dernekleri tarafından toplanan ve yazılan mektuplar yollayarak desteklerini istiyor. Bu zamana kadar 9 devlet başkanı mesajları aldı.

Bu yıl 23 Mayıs tarihinde Çanakkale’de Koza Gençlik Derneği ve Çanakkale Bisiklet Platformu ortaklığında gerçekleştirilecek “Barış için Pedalla” etkinliği ile Güzelyalı köyüne pedallanacaktır.

– Buluşma Yeri : Golf Aile Çay Bahçesi
– Buluşma Saati: 21:00
– Hareket Saati: 21:30
– Hareket Noktası: Güzelyalı
– Yol Güzergahı: https://tr.wikiloc.com/outdoor-rotalari/canakkale-bisiklet-platformu-guzelyali-aksam-turu-29022433
– Kask ve Aydınlatma ZORUNLUDUR

TUR BİLGİLENDİRME VE GEREKLİ EKİPMANLAR

– Tura katılacak arkadaşlarımızın gönüllü başvuru formunu doldurması zorunludur. (Yaşanabilecek bir durumda Kan grubuna ve acil durum numarasına ulaşabileceğimiz yer gönüllü formumuzdur.)

– Tur toplam 35 KM’dir

– Zorluk seviyesi : Kolay

– Tur ortalama hız 15-20 KM

– Yokuş çıktıktan sonra grubun toplanmasına adına kısa süreli beklemeler gerçekleşmektedir.

– Tur dönüş saati grubun sürüşüne göre değişmektedir. Ancak tahmini dönüş 23:30 00:00 civarında olmaktadır.

– Etkinlikler kesinlikle performansa dayalı DEĞİLDİR

– Herkesin katılabileceği bir düzeyde sürüşlerimiz gerçekleşir öncü ve artçılar ile sürüş düzeni sağlanmaktadır. (Öncü geçilemez, artçı arkasında kalınmaz, kalındığı takdirde tüm grup durmak zorundadır)

– Yol durumuna göre grup tekli ya da çiftli gitmek durumunda olduğunda öncünün veya artçının uyarılarını dikkate almak gerekmektedir.

– Mümkün oldukça uyarıları yakınınızdaki kişilere de tekrar etmeniz güvenli bir sürüş açısından önemlidir.

– Kask [ZORUNLUDUR] (Lütfen kaskım şu gün gelecek, kask sevmiyorum gibi bizleri de zor durumda bırakacak sorulardan kaçınınız.)

– Ön ve arka ışık [ZORUNLUDUR]

Kask ve Işık zorunluluğu tamamen kişinin ve grubun güvenliği içindir.

– Reflektör

– Yağmurluk ( HAVA DURUMUNA BAĞLI )

– Yedek iç lastik, yama ve pompa

– Alyan takımı gerekli olabilir.