Çanakkale Koza Gençlik Derneği;
Gençlerin sosyalleşmesini sağlamak, bunu yaparken de eğlenmeyi ve eğlendirmeyi ilke edinmiş bir oluşumdur. Hedefleri arasında; çocukların ve gençlerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunduracak atölyeler yapmak, gençliğin sosyal ve sivil toplum yaşamına katılımını arttıracak etkinlikler bulunmaktadır.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği;
Gençlerin yaşadıkları çevreye ve topluma duyarlı ve sorumlu bireyler olmalarını sağlamak, kendilerine sağlanan imkân ve fırsatlardan farkında olarak, gelecekteki rollerinin ve görevlerinin bilincinde yetişmelerini ve en önemlisi arkadaşlığı, paylaşmayı ve eğlenmeyi geliştirmek amacıyla kurulmuştur.
Gençlerin güven ve olanak verildiğinde neler başarabileceklerini çalışmalarıyla ve projeleriyle her geçen gün kanıtlayan derneğimiz; bugün de gençler başta olmak üzere; kadınlardan çocuklara, engellilerden, çevresel konulara kadar birçok alanda ve farklı hedef gruplarla çalışmalar yürütmektedir. Derneğimiz, olumsuzlukları değiştirmeye, insanlara yardımcı olmaya çalışan güzel insanlarla, gönüllülerle hareket etmektedir.

Proje Atölyeleri
Gençlerin AB gençlik programıyla tanışabilmesi ve toplumda belirledikleri ihtiyaçlar doğrultusunda projelerini
gerçekleştirmeleri için deneyimli kolaylaştırıcılar desteğiyle gerçekleşen çalışmalara sizlerde katılabilirsiniz.

Eğitimler ve Seminerler
Derneğimizin hazırladığı dönemsel; Sosyal Haklar, Ekip Çalışması, Liderlik, İletşim, Girişimcilik ve Proje Yönetimi gibi eğitimlerinin yanı sıra ulusal ve uluslar arası eğitimlerden haberdar olarak, bunlara da katılma şansını yakalayabilirsiniz.

Gençlik Politikaları
Geleceğin liderleri olmanın yanı sıra, bugününde ortakları olan gençlerin; yönetimde aktif katılımlarının sağlanması ve söz sahibi olmalarına yönelik çalışmaları ifade eden gençlik
politikaları; çeşitli atölye çalışmaları, eğitimler ve saha çalışmalarından oluşuyor.

Şenlik ve Eğlence Organizasyonları
Bünyemiz içerisindeki deneyimli kolaylaştırıcılarımızla hayallerinizdeki eğlenceye ve eğitimlere yönelik şenlik ve parti organizasyonlarına sizde katılabilirsiniz.

KOZA 6N
ÇANAKKALE KOZA GENÇLİK DERNEĞİ ÜCRETSİZ BİR OLUŞUMDUR.
KOZA, başta Çanakkale olmak üzere Türkiye’deki bütün gençlere yönelik çalışmalar yapmaktadır. Onlara birbirleri arasında bilgi, deneyim ve fikir alışverişlerini destekleyecek proje, atölye, eğitim ve kurs gibi etkinlikleri ücretsiz gerçekleştirmelerine olanak sağlamaktadır.

ÇANAKKALE KOZA GENÇLİK DERNEĞİ BAĞIMSIZ BİR OLUŞUMDUR.
Derneğimizin amaç ve hedefleri doğrultusunda, kendi ilke ve değerlerimiz ışığında valililik, belediye, il müdürlükleri gibi kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklıklar ve çalışmalar geliştirilir. Fakat bu ortaklıklar, çalışma süresiyle kısıtlı ve hedef odaklıdır. Bir kurumun ya da kuruluşun etki alanına girdiğimiz; yönetimi altında yer aldığımız anlamına gelmemektedir. Koza bağımsızlığını gönüllülerinden ve gönüllü olarak yaptığı çalışmalardan alır.

ÇANAKKALE KOZA GENÇLİK DERNEĞİ EĞLENMEYİ İLKE EDİNMİŞ BİR OLUŞUMDUR.
Dernek gerçekleştirdiği çalışmalarda gönüllülerinin ve hedef kitlesi olan gençlerin; kişisel, sosyal ve profesyonel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlarken aynı zamanda yapılan çalışmalarda arkadaşlık, dostluk ve kardeşlik önemini vurgular. Eğlenmek ve eğlendirmek bizim için önemlidir.

ÇANAKKALE KOZA GENÇLİK DERNEĞİ GÖNÜLLÜ BİR OLUŞUMDUR.
Dernek, yaptığı çalışmalarda başta Çanakkale olmak üzere ulusal ve uluslararası konularda sorumluluk bilinci dahilinde gönüllü çalışmalar yürütmektedir. Toplumsal huzuru ve kalkınmayı desteklemek amacıyla, projeler, faaliyetler ve çalışmalar gerçekleştirir.

ÇANAKKALE KOZA GENÇLİK DERNEĞİ SİYASET ÜSTÜ BİR OLUŞUMDUR.
Derneğimiz; birlikte çalışmalar yürüttüğümüz geleceğin lideri ve yöneticisi olacak gençlerin bir siyasi görüşü olmasını, ulusal ve uluslararası gündemleri takip etmesini ve bu alanda politikalar üretmesini destekler. Ancak gönüllülerimiz, siyaset konuşmanın ya da siyasi propagandanın Koza çatısı altında yapılamayacağını, bunun için farklı platformların kullanılması gerektiği de çok iyi benimsemişlerdir.

ÇANAKKALE KOZA GENÇLİK DERNEĞİ FARKLILIKLARA SAYGILI BİR OLUŞUMDUR.
Dernek, çalışmalarında ve faaliyetlerinde dil, kültür, din, ırk, siyasi görüş ve farklı geçmişlerden gelen katılımlara açık ve saygılı olmayı ilke edinmiştir. Derneğimiz çalışmalarına katılan, destek veren, tüm gönüllülerinden bu ilkeyi benimsemelerini ve sürdürmelerini istemektedir.

MİSYON;

VİZYON;
Gençlerin yaşadıkları çevreye ve topluma duyarlı ve sorumlu bireyler olmalarını sağlamak, kendilerine sağlanan imkân ve fırsatlardan farkında olarak, gelecekteki rollerinin ve görevlerinin bilincinde yetişmelerini ve en önemlisi arkadaşlığı, paylaşmayı ve eğlenmeyi geliştirmektir.